Lemmikkifretin rekisteröinti

Lemmikkifretin rekisteröintiohjeet

Omistajat voivat rekisteröidä yli 6kk vanhan mikrosirutetun fretin lemmikkifretin rekisteröintilomakeellaAikuisen lemmikki- ja kasvatusfretin rekisteröinti maksaa 10,00 euroa sisältäen paperisen rekisteritodistuksen. Voit myös rekisteröidä frettisi pelkästään sähköisesti ilman, että sinulle toimitetaan erikseen rekisteritodistusta hintaan 5,00 euroa.

Lemmikkifretin voi rekisteröidä ilman sukutietoja tai syntymätietoja yms, vain sirunumero ja ulkoisesti nähtävillä olevat tiedot riittävät (sukupuoli, väri).

Vaikka lemmikkifretin voi rekisteröidä vähillä tiedoilla, on aina kannattavampaa toimittaa rekisteriin myös kaikki fretin tiedossa olevat sukutiedot.

Rekisteröi lemmikkifretti ›

Millaiset fretit voidaan rekisteröidä?

Kaikki yli 6kk vanhat sirulliset fretit voidaan rekisteröidä, lähtökohdista ja tiedoista tai niiden puutteesta huolimatta lemmikkifretiksi. Lemmikkifretin voi rekisteröidä ilman sukutietoja tai syntymätietoja yms, vain sirunumero ja ulkoisesti nähtävillä olevat tiedot riittävät (sukupuoli, väri). (jos haluat rekisteröidä frettisi, mutta sillä ei ole sirua, kysy SFL:n edustajalta mahdollisuutta siruttaa frettisi Frettiliiton siruttajan toimesta tai käänny eläinlääkärin puoleen).

Alle 6kk ikäisen fretin voi rekisteröidä vain Frettiliiton virallistama kasvattaja.

Kasvatusyksilöille vaaditaan sukupuu, alkuperätodistukset sekä ulkomailta hankituille yksilöille maahantuonti dokumentit ja niitä voi rekisteröidä vain Frettiliiton hyväksymät viralliset kasvattajat, jotka on listattu kasvattajat sivulla.

Rekisteröitävän fretin sukupuussa olevat rekisteristä ennestään puuttuvat fretit ns haamurekisteröidään. Näiden frettien rekisterinumeron edessä on H-kirjain. Sukulaiset voidaan rekisteröidä haamurekisterinumerolla vain, jos kaksi kolmesta (2/3) tiedosta on fretistä sukuselvityksessä:

  • Nimi
  • Syntymäaika
  • Väri

X-alkuisella rekisterinumerolla on kirjattu kaikki suomalaiset siruttomat fretit rekisteriin ennen siirtymäaikaa 5.5.2011. Tämän jälkeen on voinut rekisteröidä enää sirullisia frettejä.

Rekisterinpitäjän vaitiolovelvollisuus, henkilölain perusteella rekisterinpitäjä ei saa kertoa rekisteriin kirjattujen henkilöiden henkilötietoja, muutoin kuin viranomaisille tai löytöeläintaloille, jos rekisteriin kirjattu henkilö on hyväksynyt tietojen luovutuksen.

Frettien tiedot eivät ole henkilötietoja, näitä tietoja voidaan tilastoida erilaisiin tarkoituksiin ilman henkilötietoja.

Rekisterilomakkeiden palautus

Rekisteröinti tulee ensisijaisesti hoitaa lemmikkifretin rekisteröintilomakkeella. Jos sinulla on paperinen lomake, voit palauttaa sen sähköisesti. Skannatut lomakkeet voi palauttaa joko osoitteeseen rekisteri@frettiliitto.fi tai SFL ry:n sivujen yhteydenottolomakkeella.