Sekaruokinta

Yleistä ruokinnasta

Kaikilla ei tietenkään ole mahdollisuutta ruokkia frettiään kokonaan raakaruoalla. Nappularuokintaankin olisi kuitenkin hyvä tuoda raakaruokaa mukaan, ihan jo fretin hampaiden ja ikenien kunnon vuoksi.

Sekaruokinnassa fretille annetaan yleensä 3-4 kertaa viikossa lihaisia luita; näistä fretti saa mielekästä tekemistä sekä suun kunto pysyy parempana. Lisäksi voit tarjota fretille rasvalisää kuivanappulan ohella. Yksi kananmunan keltuainen viikossa on suositeltavaa, voit myös antaa fretillesi kananrasvaa, kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä, lohiöljyä, vehnänalkioöljyä tai kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä. Öljyjen annostuksessa kannattaa noudattaa samoja maksimiannoksia kuin kokonaan raakaruokaa syötäessä, kananrasvaa taas voi antaa suhteessa enemmän.

Myös sekaruokinnassa voi tarjota erilaisia hyönteisiä fretilleen. Kuitenkaan sekaruokinnan ollessa kyseessä ei niistä ravinnollisesti ole fretille juuri etua.

Suositeltavaa on pitää muutaman tunnin väli nappulan ja raakaruoan antamisen välissä. Voit esimerkiksi ottaa fretiltä aamupäivällä raksukupin pois ja tarjota iltapäivällä kanankauloja. Näin fretti syö raakaruokaansa paremmin, koska on jo hieman nälkäinen. Kylläinen fretti yleensä vain nyrpistää nenäänsä tarjottavalle raakaruoalle.